Prentenboeken

Moedige Mollie

 14,50

 

Amber Stewart & Layn Marlow

 

ISBN (NL): 978 90 5341 817 8
ISBN (BE): 978 90 5927 240 8
32 pagina’s
NUR 273
245 x 245 mm
4+

Categorie:

Beschrijving

Van de auteur van:

Te klein voor mijn grote bed

 

Mollie is een molletje. Ze vindt het prachtig om dingen te ontdekken en ze houdt niet van avontuur… behalve bij het eten. Mollie eet alleen maar bramen!
In dit vrolijke verhaal helpen Mollies  mama en papa haar te ontdekken dat ook het eten dat je niet kent lekker kan zijn. En uiteindelijk durft ze best…


Review NBD Biblion

Dit vierkante prentenboek is gericht op kinderen met problemen op het gebied van eten.  Alhoewel hoofdpersoon Mollie de mol voorop loopt bij allerlei activiteiten en spelletjes, heeft ze een eenzijdige voorkeur voor bramen.  Al het andere is te knapperig, te slijmerig of er zitten stukjes in.  Een mooi fragment is het bezoek van de konijntjes.  Bij het eten zit Mollie met haar bordje bramen apart.  Dat is niet echt gezellig.  Vervolgens wil ze niet onderdoen voor haar vriendjes en ze zet zich over haar angst voor ander voedsel heen.  Doel bereikt!  Mama Mol legt daarna nog eens uit wat het betekent om moedig te zijn.  De duidelijk boodschap zullen kinderen door de herhaling ervan heel goed begrijpen.  De illustraties in mooie zachte pasteltinten roepen een vrolijke, zorgeloze en hartelijke sfeer op.  Soms zijn ze paginabreed, soms in kleinere tekeningetjes verspreid over de bladzijde met een paar regels tekst.  Op de schutbladen, rijk versierd met allerlei bloeiende planten en vlinders, is heel veel te zien en te ontdekken.

Annelies Vossen